cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako dlho vydrží kozmetika ?

              Ako dlho vydrží kozmetika ?


undefined Každá z nás má doma niekoľko kozmetických prípravkov, ktoré používa denne. A potom sa pravdepodobne nájde mnoho drobností, ktoré ste nakúpili, a nepoužívate ich pravidelne. Pokazí sa takáto kozmetika, alebo ju môžete používať aj po roku?Hromadia sa vám doma zásoby kozmetiky? Viacero šampónov na vlasy, peny do kúpeľa, krém podľa príležitosti či niekoľko obľúbených parfumov a mnoho dekoratívnej kozmetiky, to je len základný výpočet kozmetiky, ktorú má väčšina "moderných" žien doma po ruke. Aby kozmetika, do ktorej ste investovali nemalé prostriedky vydržala čo najdlhšie, musíte sa o ňu správne starať.

Základom je výber
Pri kúpe kozmetiky sa vždy pozrite na dátum spotreby. Čím je dátum vzdialenejší, tým lepšie. Pri väčšine výrobkov počítajte aspoň s polročným "náskokom". Ak dátum spotreby nenájdete, výrobok nekupujte. Tiež je vhodné dobre si prezrieť obal, môže prezradiť mnohé o nevhodnom skladovaní výrobku. Keď si kupujete kozmetiku vystavenú na pulte či v stánku, predavač by vám mal dať kus, ktorý nebol vystavený slnku, či nepriazni počasia.

Skladovanie doma
Kozmetické výrobky by ste mali skladovať v tieni a suchu. Nie je vhodné dávať ich do chladničky, panuje v nej príliš nízka teplota. Do chladničky ukladajte len výrobky, ktorých výrobca tento postup vyslovene odporúča. Ostatnej kozmetike prudké výkyvy teplôt neprospievajú, navyše narúšajú štruktúru výrobku.

V kúpeľni
Aká je vaša kúpeľňa? Je to teplá a vlhká miestnosť? V tom prípade v nej kozmetiku radšej neskladujte. Prílišné vlhko a teplo ničí všetky druhy kozmetiky i rôzne kozmetické "náčinie", napríklad púdrenky, vatu či odličovacie tampóny.

Kozmetické prípravky je vhodné skladovať v skrinke, ktorá ich chráni pred slnečným žiarením. Na neho sú veľmi citlivé hlavne parfumy, ktoré je vhodné okrem flakónu uchovávať aj v papierovom obale.

Nezabudnite vždy použitý výrobok poriadne zavrieť, inak vám predčasne vyschne a pokazí sa. Mimoriadnu opatrnosť treba zachovať pri prípravkoch určených na samoopaľovanie. Tieto výrobky reagujú veľmi citlivo na vzduch, preto ich po použití dôkladne uzatvorte.

Na cesty
Krémy či iná kozmetika, ktorú nosievate v kabelke, či vo vrecku kabáta je počas celého roku vystavovaná prudkým zmenám teplôt. Puzdra s dekoratívnou kozmetikou, či krémom na ruky nenechávajte v blízosti vykurovacích telies, ani ich nenechávajte voľne položené na stole, kde na nich po celý deň svieti slnko.

Kozmetické vzorky a výrobky na jedno použitie neodkladajte príliš dlhú dobu, po otvorení sa rýchlo kazia. Spotrebujte ich najneskôr do ďalšieho dňa.

Kedy patria do koša?
Raz za čas si všetku kozmetiku pretrieďte. Vyhoďte všetko, čo je po dátume spotreby a každý výrobok, ktorý zmenil konzistenciu, prípadne farbu. Tiež výrobky, ktoré zvlhli či sa naopak vysušili a pri aplikácii sa drobia. To platí hlavne pri očných tieňoch a púdroch.

Pri správnom skladovaní vám kozmetika môže vydržať i niekoľko rokov bez ujmy na kvalite. Vyhnete sa tým nielen zbytočnému vyhadzovaniu peňazí, ale aj zdravotným problémom, ktoré pri nevhodnom skladovaní môžu vzniknúť. zdroj:www.wanda.sk

Make-up | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    velmi dobre rady.som rada, že som si toto prečítala :)
    publikované: 31.05.2010 09:51:00 | autor: Liliana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Kosmetika
    Ono pokud chceme, aby nám kosmetika a make-up vydržely dlouho a aby jsme se nemusely my ženy každé ráno líčit, tak stojí za to zvážit permanentní make-up https://radchenko.cz/permanentni-make-up-ocnich-linek/ Třeba právě tyhle oční linky dokáží to oko tak krásně zvýraznit, že potom není potřeba trávit hodiny před zrcadlem. A na cesty je to také velmi praktické. A nesmyje se vám to v moři :)
    publikované: 26.01.2021 11:38:40 | autor: Tamara (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014