cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bez potu

                                 Bez potu!!!


Deodoranty a antiperspiranty sa len snažia zabrániť už vzniknutej "škode", ale nie vždy sa im to úspešne podarí. Človek sa jednoducho potí od prírody a je to úplne prirodzené a nevyhnutné, dokonca aj zdravé. Napriek tomu sa s tým ale dá niečo robiť. Najskôr pôjdeme proti poteniu pomocou prírody a použitím byliniek a ich odvarov. Proti poteniu nôh skvele účinkuje kúpeľ pripravený z dubovej kôry a harmančeka. Ako sa taký kúpeľ robí? Pripravte si 25g dubovej kôry a varte ju vo dvoch litroch vody po dobu 5 minút. Potom pridajte 25g harmančeka, nechajte prejsť chvíľu varom a odstavte. Nakoniec tento odvar doplňte asi 8 litrami vody, tým sa aj zníži teplota a kúpeľ vykonávajte 10-15 minut.

Dôležitá je aj správna životospráva. Nejviac sa potíme v lete, tak teda aspoň v tomto ročnom období by ste sa mali vyvarovať alebo aspoň konzumovať len v malom množstve ostré korenia, soľ, alkohol, kávu, ale a trebárs stravu bohatú na bielkoviny.

Ako ďalšia zo zástupu byliniek má čarovnú moc šalvia. Jej konzumácia podporuje sťahovánie potných žliazok a tým zabraňuje poteniu po celom tele. Takže pokiaľ vypijete liter šalviového čaju denne, máte po starostiach.

Napriek tomu, že nie ste zástankyňou bylinkových metód, ani tak nemusíte zúfať, aj keď predsa len bylinkám by ste mali dať veľkú dôveru, vedia totiž aj zázraky. Existujú prípravky proti intenzivnemu poteniu, ktoré pôsobia aj priamo a cielene vnútri potných žliaz. Obsahujú mikroaktívne látky proti poteniu, majú obvykle sedemdňovú účinnosť, vďaka čomu sa reguluje potenie týždeň po týždni. S každým dňom užívania sa potenie znižuje, kúra sa aplikuje v tenkej vrstve na čistú pokožku podpazušia. Zoženiete ju v drogeriách, stojí okolo 400 Sk.

 

RADA: Vyskúšajte Rexona for teens


Rady pre krásu | stály odkaz

Komentáre

  1. Epilace a deodoranty
    Ahojky, mám jen takový dotaz :) . Zajímá mě, jestli jste některá náhodou neabsolvovala <a href="https://epilace-laserem.cz//">tento</a>
    zákrok a případně jaké byly poté vaše pocity. Na svých stránkách mají napsáno, že po zákroku se nějakou dobu nesmí používat deodorant, myslíte si, že se to vztahuje i na ty přírodní nebo ne a platí to striktně na všechny?
    publikované: 30.11.2021 20:14:49 | autor: Hana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014