cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bezchybné nechty

                         Bezchybné nechty


undefined
Buďte krásna až po končeky prstov a ušetrite! Namiesto drahej návštevy u manikérky vyskúšajte naše overené domáce rady.

MÁTE PROBLÉM?
Žlté nechty


Žlté sfarbenie nechtov poznajú najmä fajčiarky. Ľahko sa mu vyhnete, ak si nechty ráno a večer vyšúchate kúskom citróna. Touto metódou sa postupne zbavíte i zašlých nikotínových škvŕn.

Lámavé nechty


Masáž citrónovou šťavou účinne posilní lámavé nechty. Vďaka olivovému oleju, ktorý do nich budete pravidelne vtierať, budú vaše nechty pevnejšie, hladšie a dlhšie na nich vydrží lak.

Nechty bez lesku


Stará dobrá kozmetická vazelína je tým najlepším leštidlom na nechty. Vtierajte ju do nechtov každý večer, budú sa vám nádherne lesknúť.



SPRÁVNA STAROSTLIVOSŤ

Šetrná manikúra


- Pred manikúrou dožičte rukám teplý kúpeľ. Nechty sú po ňom mäkšie, neštiepia sa a ľahšie ich pilníkom upravíte do želaného tvaru. Pilujte ich od kraja smerom k stredu. Vyhýbajte sa kovovým pilníkom, vhodnejšie sú papierové.



Nechtová kožtička


- Kožtičku okolo nechtov nikdy netrhajte, len ju jemne zatlačte navlhčenou vatovou paličkou. Ak kožtička odstáva, opatrne ju
odstrihnite ostrými nožničkami. Predídete vzniku trhliniek a možnému zápalu.

Laky na nechty


- Pri pravidelnom používaní farebného laku nadobudnú nechty žltkastý nádych. Odporúča sa používať podkladový lak, ktorý ich chráni pred zafarbením. Po použití odlakovača si ruky dôkladne umyte mydlom a nakrémujte.

Recepty od babičky


- Pitie žihľavového čaju a namáčanie prstov v žihľavovom odvare posilňuje nechty. Domáca kúra na krásne, pevné a hladké nechty funguje priam zázračne: pripravte si odvar z prasličky roľnej a v druhej nádobke zohrejte olivový olej. Striedavo namáčajte končeky prstov do teplého oleja a do odvaru z prasličky.

Nechty | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014