cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cviky na ráno

                                 Cviky na ráno


Vstávajte zdravo!
V noci sa prehadzujete zboka nabok, pretože si neviete nájsť vyhovujúcu polohu na spánok. Zobúdzate sa s bolesťami krku a hlavy a celkove sa cítite ako dolámaná. Na vine môžu byť opotrebovaný či príliš mäkký matrac alebo hrubý vankúš. V každom prípade však skúste našu jednoduchú rannú gymnastiku, ktorá vám účinne popreťahuje, posilní svaly a zaručene vás dostane do rannej pohody.

Na čo nesmiete pri cvičení zabúdať?

Už večer si na zem položte podložku na cvičenie, aby ste si ráno zacvičili hneď po zobudení, vlastne ešte v polospánku. Výhodou je, že svaly budete mať zahriate ešte z postele. Na začiatku skúste zotrvať v pozícii 5 až 10 sekúnd, postupne tento čas zvyšujte na 30 sekúnd. Cvičte pomaly a plynule, dýchajte zhlboka.

POLMESIAC: Napína a uvoľňuje postranné svaly

V polohe na boku sa podoprite o pokrčené predlaktie spodnej ruky (lakeť sa nachádza pod plecom). Druhú ruku položte pred seba. Obe nohy zdvihnite asi 20 cm nad zem. Zotrvajte v tejto pozícii a potom vymeňte strany.

KOPEC: Naťahuje a posilňuje brucho a chrbát

Ľahnite si na brucho, oprite sa o pokrčené predlaktia a postavte sa na brušká chodidiel. Vytiahnite zadok dohora, pohľad smeruje k špičkám nôh. Držte pozíciu.

KAMEŇ: Odľahčuje chrbticu

Postavte sa na štyri. Pomaly sa posaďte na päty, čelo sa dotýka zeme. Vystrite ruky čo najviac dopredu, ramená ťahajte mierne nadol. Vydržte v tejto polohe.

Rady pre krásu | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014