cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď oči hovoria

                                        Keď oči hovoria
undefined
Zvádzať pohľadom by chcela každá žena. Zmyselne sa na muža pozrieť tak, aby sa mu podlomili kolená však nie je hračka. Aby ste to mali čo najjednoduchšie, mali by vaše hovoriť jasnou rečou. Ako docieliť, aby váš pohľad bol prenikavý a zvodný, ale zároveň plachý a nežný?

Oči sú výrazným prvkom tváre, preto o nich treba dbať nielen čo sa výberu vhodných prípravkov týka. Začať totiž musíte už pri vhodnej starostlivosti. Len zdravo vyzerajúce oči sa môžu vďaka kozmetike rozžiariť ešte viac. Ak na to nezabúdate, môžete sa pustiť do vyčarovania toho najkrajšieho očného make-upu.

Vytieňujte
Keď túžite po žiarivých očiach, musíte si vybrať tri správne tiene. Ak máte oči úzke ako štrbinky, vyhýbajte sa tmavým tieňom, ktoré by oči ešte zúžili. Naopak, ak máte priveľmi veľké oči, vyhnite sa trblietavým svetlým tieňom a radšej siahnite po zemitejších tónoch, ktoré opticky oko zúžia do tej správnej formy.

Využívajte takisto kontrastné farby. Hnedooké dámy nebudú veľmi spokojné s hnedým tieňom v rovnakej farbe ako sú ich oči, pretože tým dosiahnu jedine to, že ich oko opticky akoby napuchne a bude vyzerať nezdravo. V lepšom prípade sa stratí jeho iskra a vyznie smutne a sklesnuto. Rovnako to platí aj pre modrooké, či zelenooké dámy.

Nebojte sa tiež tieňovať a hrať sa na oku s viacerými tieňmi. Radšej si ale zvoľte dve, max. tri tiene v podobnom odtieni alebo aspoň vo farebnej škále blízko seba, pretože veľké kontrasty môžu spôsobiť, že budete vyzerať veľmi divoko.

Správna maskara
Nemenej dôležitý je aj výber správnej maskary. Hlavne keď máte riasy krátke a riedke, existujú aj také špirály, ktoré aj z kratučkých rias dokážu vykúzliť magický pohľad. Ale ani s maskarou to nepreháňajte a neaplikujte si štyri vrstvy s vedomím, že vám to pomôže. Práve naopak – jednotlivé riasy sa zlepia a celý efekt sa stratí.

Podstatná je aj farba, po ktorej siahnete, pretože ak by si snehobiela blondína dala silnočiernu maskaru, pôsobila by ako omietka s tmavými fľakmi. Pre takéto typy žien je najlepšia hnedá špirála a pre blondíny s tmavšou pokožkou zase hnedočierna. Brunetkám pristanú čierne špirály.

Urobte zo seba mačičku
Pri špeciálnych príležitostiach sa nehanbite urobiť si tzv. mačacie oči. Dodá vám to záhadný pohľad a budete pôsobiť čarovne a zmyselne. Len si dajte pozor, lebo keď to preženiete, môžete pôsobiť ako pubertiačka, ktorá sa prvýkrát pokúša vyzerať ako Avril Lavigne. Keď chcete naozaj dosiahnuť sexi mačací pohľad, musíte si dať pozor na kvalitu ceruzky (na tieto účely je lepšia mäkšia) a keď ste začiatočníčka, radšej na prvý pokus nič neriskujte a zvoľte si klasickú ceruzku a nie tekutú linku.

A vždy s heslom...
Nikdy nezabudnite, že staré známe a stále opakované „menej je viac“, stále platí. A stavte aj na prirodzenosť, ktorú len mierne pozdvihnete jemným make-upom a  možno práve vtedy budete pôsobiť krajšie a príťažlivejšie, ako keď na seba toho dáte priveľa.

Make-up | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014