cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kilá dole

                               Kilá dole

r

Zákazy všetko len sťažujú


Samozrejme, že pri jedení sladkého, mastného a pití alkoholu by ste sa mali krotiť. Nezakazujte však sama sebe návštevy reštaurácie, večierkov alebo posedenie pri káve. Možno pár dní vydržíte, ale potom budete mať potrebu vynahradiť si stratený čas a celkový súčet prehreškov počas týždňa môže byť rovnaký ako predtým, alebo ešte vyšší.


jojo

Ochráňte sa pred jojo-efektom


Jednostranné diétne kúry nevedú k ničomu - okrem vašej frustrácie a následnému jojo-efektu. Preto ani neskúšajte chudnúť napríklad spôsobom, že obmedzíte svoj jedálny lístok na nízkotučný tvaroh so zemiakmi alebo sucháre s reďkovkami. Keď sa po takomto stravovaní vrátite k normálnemu jedlu, hneď sa to ukáže na vašej postave. Chudnutie má byť založené na menšom energetickom príjme a väčšom výdaji, inak to nefunguje.


re

Bez tuku to nejde


Jasné, že z tuku vzniká tuk v našom tele. Preto by sme ním mali naozaj šetriť. Ale 30 g denne by ste napriek tomu mali prijať. Menej tuku je nezdravé pre náš organizmus, ktorý tuk potrebuje na to, aby mohol využiť niektoré vitamíny. Najvhodnejšie sú rastlinné tuky (repka olejná, olivový, slnečnicový olej) a rybacie mäso.

gfg

Buďte realistka


Nesnívajte o tom, že za dva týždne schudnete desať kíl. Možno sa to dá, ale za akú cenu?! Možno sa ženiete za príťažlivým zovňajškom, ale myslite aj na svoje zdravie! Tomu prospieva postupné zhadzovanie kíl, a to maximálne 1 kilogram za týždeň. Takýmto spôsobom sa vám nemôže stať, že ochabne pokožka alebo sa kilá o pár dní vrátia. Želáme vám veľa pevnej vôle.




th

Počúvajte svoje chute

Ak máte chuť na pečené mäsko, snažte sa ju potlačiť chrúmaním extrudovaného pečiva alebo knäckebrotmi, nečudujte sa, že vás to neuspokojí. Od zdravých chlebíkov rýchlo prejdete na iné maškrty a nakoniec bude súčet prijatých kilojoulov vyšší, ako keby ste zjedli to pečené mäsko. Preto si dobre premyslite, či stojí za to odolať.


Chudnutie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014