cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Obliekajte sa ako celebrita

         Obliekajte sa ako celebrita


Pre celebrity je ich telo, spolu s hereckým, speváckym alebo obdobným umom, pracovným nástrojom, takže i tomu, do čoho ho zahalia, venujú patričnú pozornosť. A tak utrácajú astronomické čiastky za značkové oblečenie a tiež za rady v móde znalejších štylistov. Vy ale nemusíte, skvele obliecť sa dá i bez zadlženia sa na budúcich pár mesiacov dopredu a triky profesionálnych "nákupcov" a "obliekačov hviezd" si môžete ľahko osvojiť!

Pestrý mix

Všetky môžeme v duchu ďakovať Sarah Jessice Parker alebo presnejšie povedané štylistke, ktorá obliekala jej postavu Carrie v seriálu Sex v meste. Vmiesila totiž do módy nový element kombinovania luxusných kúskov s oblečením z cenovo dostupných obchodov (alebo pokojne i sekáčov). Úchvatné lodičky od Manola Blahnika za pekných pár tisíc a k nim šaty z H&M za jednu jedinú bankovku? Prečo nie?

Investovať sa vyplatí predovšetkým do topánok a kabeliek; správne doplnky totiž dokážu celý outfit pozdvihnúť až do módneho neba, kým opačný mix (značkové oblečenie a kabelka z koženky za dve stovky) celý model naopak pochovajú. Navyše ich využijete oveľa viac, ak budete opakovane nosiť jedny sandále rozhodne nepríde okoliu divné, ale ak sa objavíte na každej akcii v rovnakých šatách, po dvadsiatykrát už nikoho neoslníte. I keď na ne padne celá výplata.

Oblečenie "s dušou"

Ak sa radíte tak trochu medzi "umelecké" typy, alebo ste len obdivovateľkou Kate Moss a Sienny Miller, zaraďte do programu svojich veľkých nákupných dní i obchôdzku second-handov a blších trhov. Alebo namiesto takéhoto "výletu" usporiadajte výpravu do šatníka s vyradenými vecami svojej mamičky alebo babičky. To je práve to, čo robí tieto dve zmieňované celebrity módnymi ikonami a prečo sa im nikdy nevyrovná napríklad Paris Hilton, ktorá sa zásadne navlieka do nových návrhárskych kúskov. Staršie oblečenie má svoje kúzlo, originalitu. Okrem toho budete mať i istotu, že si v niečom podobnom práve nevyrazí i desať ďalších žien na ulici.

Pokiaľ ale nemáte k obchodom s tovarom z druhej ruky dôveru, oprášte svoje vlastné staršie kúsky. Napríklad džínsy, ktoré ste vyradili, že sa začali trhať nohavice? Nedokonalosť je predsa to, čo hľadáte! Len pozor u tohto štýlu sa radšej vyvarujte extrémov a držte sa pravidla, že jeden či dva obnosené kúsky naraz stačia. Potrhaná košeľa, zaplátané nohavice, rozpadávajúca sa kabelka a lodičky so žralokom a kývajúcim sa podpätkom nebudú pôsobiť práve "cool".

Buďte svojská

Áno, túto obľúbenou radu si jednoducho nemôžeme odpustiť. Obzvlášť teraz, kedy do obchodov prichádza nová kolekcia a všetky módne magazíny sa snažia čitateľkám vnútiť aktuálne trendy. Samozrejme nie je na škodu vedieť, čo sa nosí. Naopak súčasné hity si dobre prezrite. A vyberte tie, ktoré vám obzvlášť padnú do oka, tie šikovne zakomponujte do svojho štýlu. Ostatným venujte len jeden pohľad; rozhodne nie cestu k pokladni.

Lichoťte si

Vaša postava je váš pracovný materiál, predsa len bude vaše oblečenie nosiť a záleží, ako ho dokáže predať. Namiesto trápenia sa nad pár prebytočnými centimetrami v páse zakopte vojnovú sekeru so svojou figúrou a snažte sa ju obliecť tak, aby jej to čo najviac pristalo.

Príklad si vezmite z herečky Scarlett Johansson. V Hollywoode presýtenom podvyživenými "diétarkami" sa jej krivky rozhodne nestratia. A ona k nim ešte upútava pozornosť nosením perfektne padnúcich, vypasovaných šiat. Výsledok? I napriek svojmu nízkemu veku je hviezdička považovaná za jednu z najlepšie obliekaných žien na svete!

Ak vlastníte zase chlapčenskú postavu, inšpiráciu hľadajte napríklad na prehliadkach Yves Saint Laureát. Perfektne vám padne oblečenie, ktoré akoby sa inšpirovalo pánskou kolekciou, ale i teraz tak aktuálne "nadmerné" veľkosti (jednoducho obrie topy, tričká a svetre).


Trendy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014