cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ofina

                                          Ofina

Z času na čas potrebujú aj vaše vlasy prevzdušniť a odľahčiť svojmu objemu. Ofina je naviac vhodnou voľbou ako pre tie, ktoré sa boja radikálnej zmeny, tak pre tie, ktoré rady experimentujú. Možností zostrihu ofiny je totiž pomerne dosť. A pritom záleží len na vás, či zvolíte naivnú mini ofinku, ofinu zasahujúcu do čela len pár prameňmi vlasov alebo fatálnu maxi ofinu zakrývajúcu časť tváre.


Krátka, stredná aj dlhá, tupá, zostrihaná či vrstvená, sčesaná dopredu, na bok, na pätku, vyfúkaná cez guľatú kefu či ulízaná - variantov je nepreberne.

Ofina bola v kurze už v 80. rokoch a tiež v roku 1997. Tento rok je ale trendy maxi ofina siahajúca až po obočie. Alebo pokojne tesne pod.

 

Výhodou ofiny je jej univerzálnosť. Sluší všetkým typom tváre a hodí sa ku každej farbe vlasov. Dá sa upravovať mnohými spôsobmi a nosí sa snáď ku všetkému. Jedinou nevýhodou je nutná pomerne pravidelná starostlivosť, pretože pokiaľ chcete, aby váš účesový skvost vyzeral stále upravene, nesmiete zabúdať na skutočne časté zastrihávanie. To ale s malou dávkou šikovnosti zvládnete sama.

Nezabútajte, že ofinu musíte zastrihávať vždy na suchých vlasoch. Mokré majú totiž celkom iné vlastnosti a keď vlasy uschnú, scvrkávajú sa a menia svoj tvar. Pokiaľ si udržujete ofinu bezchybne rovnú, strihajte opatrne vodorovne. Chyťte vždy prameň vlasov pevne do ruky, natiahnite ho a takto pokračujte, než bude celá ofina opäť ako zo salónu.

V prípade že máte radšej ofinu šibalsky strapatú, prestrihajte končeky nožnicami vo zvislej polohe. Je ale dôležité kúpiť si profesionálne nožnice, obyčajnými by ste si zbytočne poškodila vlasovú štruktúru.


 Typy zostrihov podľa typu tváre:

- Oválny: s týmto typom tváre môžete pri zostrihu ofiny experimentovať podľa chuti. Oválna tvár totiž vyhovuje akejkoľvek ofine.

- Okrúhla: pri okrúhlej tvári by malo byť zámerom optické zúženie tváre. Ofinu je teda vhodné zostrihať tak, aby napomohla oválnejšiemu vzhľadu. Ideálna je dlhšia vrstvená ofina vyfúkaná do výšky. Naopak pozor je nutné dávať si na tupo zastrihnutú ofinu – tá tvár opticky rozširuje.

- Hranatá: dobrou voľbou bude zostrih zjemňujúci rysy. Dĺžka končiaca pod spánkom, tvar asymetrický, zostrihaný okolo čeľustí. Ofinu môžete tiež zvlniť, celý účes bude vyzerať veľmi nevšedne.

- Srdcovitá: v tomto prípade sčešte ofinu na stranu. Pomôžete tak zakryť čelo a odviesť pozornosť od čeľustí.


Vlasy | stály odkaz

Komentáre

  1. Hihi
    ja som mal ofinu, keď som mal sedemnásť, to je už dosť dávno, vtedy letelo reggae. Mal som skoro až po nos.
    Ale máš pravdu, nosila sa v osemdesiatych rokoch.
    publikované: 13.12.2009 21:46:20 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014