cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pleť v zime

                         Pleť v zime


ol

Vonku začína byť poriadna zima. A to pre našu pleť znamená stres. Vyžaduje si preto osobitnú starostlivosť. Na čo si musíme dávať pozor, ak chceme, aby bola stále hebká a krásna?

Opakuje sa to každý rok. Keď počas príprav na sviatky všade vládne atmosféra radosti, naša pokožka sa neteší. Máme bledú pleť, popukané pery a drsné ruky. Je to nepríjemné, ale nerobte si starosti: správne vybratá starostlivosť na zimu pomôže na podobné problémy rýchlo zabudnúť!



Čo sa deje?


Spojenie chladu vonku a vykúrených miestností pleť veľmi zaťažuje. Nízka vlhkosť vzduchu odoberá tkanivu vodu. Ani látková premena nepracuje nadmieru, mazové žľazy vylučujú len málo tukov. Preto sa stráca elasticita, ochranný film sa stáva krehkejším a pleť drsnejšou.

Čo pokožka potrebuje?


Aby pleť mohla udržať vlhkosť po celý deň, potrebuje ráno veľa tuku. Dobrými dodávateľmi sú nočné krémy s prírodnými výživnými zložkami. Viažu vlhkosť v bunkách, ukladajú ich a udržiavajú aj na povrchu pleti, ktorá tak vydrží po celé hodiny svieža a pružná. Na noc bude stačiť jednoduchý zvhlčujúci denný krém.

Čo osvieži bledú tvár?


V každom prípade trochu mejkapu! Ale mali by ste si starostlivo vyberať odtieň: napríklad modrasté odtiene na oči sviežosť nepridávajú. Žiarivejšie pôsobia zlaté alebo bronzové odtiene. Na pery sú ideálne rúže so zvhlčujúcimi zložkami. Ošetruje a jemne zafarbuje aj tónovaný balzam na pery s vitamínom E a so včelím voskom, ktorý aj regeneruje a pleť krásne zjemní.

Prečo je drsná?


Pijete dostatok tekutín? Pravdepodobne nie, pretože šupinkatá, suchá alebo unavená pleť znamená ich nedostatok. Preto rýchlo naplňte šálky a doprajte svojmu telu denne dva litre minerálky, ovocného či bylinkového čaju. Postarajú sa, aby tkanivo ostalo elastické a bunky napnuté. Okrem toho zásobia organizmus minerálmi a nečistoty vyplavia z tela von.


Rady pre krásu | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014