cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

ŠPORTOVÉ TRIČKO NA MIERU

       ŠPORTOVÉ TRIČKO NA MIERU


undefined Kúpiť tričko na sport je určite jednoduchšie než vybrať správne topánky alebo nohavice na zimu. Nakoniec nie je to tak, že sa pozriete po regáloch, a pretože milujete bielu, ukážete na tričko v bielej, ktoré visí až úplne vzadu.

Najskôr si ujasnite, na aký šport ho budete nosiť, poprípade na ktoré športy (ak ich robíte viac). Niektorý materiál možno totiž obliecť na viacero aktivít.

Ďalšou vecou, ktorú musíte pred návštevou obchodu vedieť, je, koľko hodláte investovať.

Samozrejme môžete vbehnúť do "všetko za 39", "ľudovky" či "hrabáku" a chytiť tričko vo svojej veľkosti, ale my sa bavíme o kvalite, vhodnom materiáli a predsa len peknom vzhľade. Tak na uvedené možnosti veľmi lacného nákupu radšej zabudnite.

Keď už viete, do akej ceny a na aký šport tričko chcete, máte na polovicu vyhrané. Teraz už zostáva zaútočiť na vhodnú predajňu vo vašom okolí. V dnešnej dobe máme množstvo možností, a tak často nevieme, čo si vybrať. Obchody praskajú vo švíkoch a ponúkajú mnoho tričiek v mnohých farbách.

Aký materiál je najlepší?

Dôležitý je materiál. Ak zháňate top na jógu, basket, volejbal alebo prechádzky do prírody, hľadajte medzi výrobkami z bavlny. Super bude, ak bude triko obsahovať aj prímes lycry alebo elastanu. Tak vám dlhšie vydrží, nebude mať žmolky a tvar bude tiež v poriadku. Bavlna je pohodlná, dobre sa nosí a je príjemná. Pre niekoho môže byť nevýhodou, že sa krčí a je treba takéto tričko žehliť. Nekupujte nič extra na telo. Na tieto športy je vhodnejšie triko ľahko voľné a s golierom. Obzrite sa po nejakom s krátkym rukávom, pretože pri vyššie uvedených športoch sa zapotíte.

Možno ale milujete beh po parku alebo brázdite cezty na bicykli. V takom prípade potrebujete priedyšný materiál, ktorý zároveň chráni pred prechladením a prefúknutím. Tieto vlastnosti má napríklad polyester, ktorý naviac rýchlo schne, nekrčí sa a v batohu zaberá len veľmi málo miesta. Hodiť sa vám bude kapsička a odopínateľné rukávy. Uvítate aj zips na krku, vďaka ktorému sa môžete ochladzovať, ale tiež zahrievať vytiahnutím čo najvyššie.

Niektoré dámy ale chodia do posilovne alebo na squash. Pretože sa tieto športy vykonávajú vnútri, nie je treba kupovať triko s dlhým rukávom. Sem sa hodí ako tričko z bavlny, tak iné materiály. Asi sa dosť zapotíte, takže musí sať pot a nesmie obmedzovat v pohybe. Tu odporúčam top na telo. Perfektné bude tielko alebo tričko s vykrojenými rukávmi.

Mnoho žien rádo "skáče" pri aerobiku, a preto nesmím ani na tento šport zabudnúť. Aerobik je skvelý, spáli mnoho kalórií a lejú sa z vás litre potu. Preto je vhodné tričko miniatúrnych rozmerov zo savého materiálu. Bude vám pekné teplo, a preto si môžete dovoliť tielko alebo top končiaci nad pupkom. Nekupujte si veľmi tesné, pretože až budete úplne mokrá, mohlo by vám ísť zle zložiť.

Samozrejme je mnoho ďalších športov, ktorým sa rady venujeme, ale nie je v mojich silách, vymenovať všetky. Snáď sa nájdete v nejakej kategórii, ktorá je vášmu favoritovi blízka.
undefined

Na čo si dať pozor?

A na čo všeobecne dávat pri kúpe trička pozor? Ako som uviedla, nakupujte kvalitné výrobky, pretože pri lacnom kuse sa môže stať, že sa ofarbíte. A to doslova. Stiahnete modré tričko a zistíte, že trochu modrá ste aj vy. Ak budete kupovať veci z bavlny, pozrite sa na visačku, či ide o čistú bavlnu či je obsiahnutá prímes. Druhý prípad je vhodnejší.

Keď sa vám nechce skúmať štítky, stačí materiál pošúchať medzi prstami a hneď zistíte, či ide o kvalitu alebo nie. U elastických materiálov dajte pozor na veľkosť. Síce sa do topu napcháte, ale kilečká okolo môžu liezť von. Tiež až sa vyzlečiete, budete označkovaná švami, ktoré miznú dosť dlho. Aj u tričiek z tohoto materiálu skúste kvalitu a zátrhovosť. Určite nestojíte o to, aby ste nechtom prešla po triku a vytvorily se škaredé zátrhy. Pozor aj na hrubé obrázky, ktoré zasahujú do podpazušia alebo do boku. Dochádza tak k opotrebeniu materiálu na spodnej strane rukávu a tvorbe žmolkov. Je to celkom časté a ide o chybu pri návrhu. Nosíte ho mesiac a zistíte, že sexy nápis vám "ošklbal" rukáv - to naštve.

Farby, ktoré momentálne hrajú prím, sú rôzne. Dominujú veselé a svetlé farby, jednofarebné aj viacfarebné kúsky. Nápisy a čísla sú na ústupe a frčia širšie ramienka. Do popredia sa dostávajú výrobky, ktoré na prvý pohľad nehlásajú svojho výrobcu a naopak firmy, ktoré svoj výrobok opatria obrovským nápisom, ustupujú.


Trendy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014