cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Správne líčenie

                       Ako sa správne líčiť


Žiadna z nás nie je s nimi v plnej miere spokojná. Jedna ich chce mať krajšie vykrojené, druhá túži po sexy "looku" Angeliny Jolie a ďalšia by do nich vniesla viac zmyselnosti. Reč je o ženských perách - fenoméne, ktorý upúta každého chlapa. A preto sa nemôžeme čudovať, že každá z nás túži po ich dokonalom vzhľade.

Skrášlite sa


Nemáme na mysli dohovoriť si konzultáciu u plastického chirurga ohľadne vpichnutia kolagénových injekcií, ani iný radikálny zásah úpravy pier. Zázraky sa môžu diať aj obyčajným, správne miereným ťahom rúžu. Stačí poznať zopár trikov a aj vy sa môžete hrdo nosiť po ulici s dokonale nalíčenými perami.

Pamätajte si


Nezabúdajte, že nie všetko, čo sa vám páči, vám aj pristane. Žiaľ, je to tak so všetkým a zbytočným lamentovaním na tom nič nezmeníte. Radšej svoju snahu upriamte na vylepšenie spôsobu líčenia pier, ktorý s vašim typom osobnosti ladí. Pri výbere vhodného odtieňa a typu rúžu je potrebné vziať do úvahy váš celkový mejkap.

Ako nalíčite vaše oči, líčka a nechty? Aký účes zvolíte? Tiež nezabúdajte na oblečenie a príležitosť, na ktorú sa upravujete. Až po ujasnení týchto nevyhnutných detailov, siahnite po vhodných prostriedkoch. V prípade, že úvod podceníte, bude vaša snaha zbytočná. Ako neprehliadnuteľná dáma môžete síce zanechať nezabudnuteľný dojem, ale ako ukážkový klaun. A to by ste zrejme nechcela.

Zlaté pravidlá líčenia pier


Či už sa rozhodnete pre rúž, lesk, prípadne oboje, vedzte, že základným predpokladom pre pekne nalíčené pery je ich zdravý vzhľad. Dbajte teda v prvom rade o to, aby ste ich nemali vysušené alebo popraskané. Samotné nanášanie rúžu si vyžaduje odmastené pery, ináč na nich rúž nebude držať. Jeho dlhšiu trvácnosť dosiahnete jemný prepudrovaním pier. Až potom prejdite k samotnému líčeniu.

Ako postupovať

Pri výrazne nalíčených očiach, zvoľte jemný odtieň rúžu. Ak sú oči nalíčené jemne, môžete byť pri zvýrazňovaní pier odvážnejšia. Nikdy však nechcite upútať očami aj ústami súčasne, váš celkový mejkap bude pôsobiť nevkusne a lacno. I keď súčasné trendy líčenia "kontúrkam" veľmi neprajú, v prípade, že máte nerovné okraje pier alebo iné nezrovnalosti, predsa len po nej siahnite. Zvoľte neutrálny odtieň, čo najbližší vašej prirodzenej farbe pier. Keď sa vám rúž zotrie a ceruzka zostane, nebudú okraje pôsobiť priveľmi nápadne. Dbajte nato, aby ceruzka bola dobre ostrúhaná a nezanechávala na perách hrudky.

Ako líčiť jednotlivé typy pier


Nesnažte sa pomocou šminiek vykúzliť zo svojich uzučkých pier našpúlené ústa Angeliny Jolie. Každý, kto sa k vám dostane pod hranicu desiatich metrov, vašu kamufláž odhalí. Zachovanie prirodzeného tvaru pier pôsobí aj tak najkrajšie. Malé nedokonalosti ľahko upravíte pomocou šikovných trikov.

Plné pery
Pokiaľ sa vaša tvár môže pýšiť plnými perami, siahnite po jemných a matných tónoch. Tie tvar vašich pier zvýraznia prirodzeným spôsobom. Kontúrovaciu ceruzku vo farbe vašich pier nanášajte pozdĺž vnútorného okraja.

Úzke pery
Asi túžite dosiahnuť efekt plnších pier. Podarí sa vám to, ak zvolíte bledší odtieň rúžu a "kontúrku" nanesiete pozdĺž vonkajšieho okraja pier. Dokonalosť zavŕšite jemným vklepaním bezfarebného, prípadne veľmi bledého lesku do stredu pier. Vyhýbajte sa tmavým odtieňom rúžov, či leskov. Úzkosť vašich pier len zvýraznia. Plnší vzhľad dosiahnete výlučne bledším odtieňom.

Užšia horná pera
Vyrovnanejší tvar úst získate obtiahnutím hornej pery ceruzkou. Nanášajte ju ponad horný okraj vrchnej pery, držte sa však prirodzeného tvaru. Vnútornú líniu ceruzky rozmažte na pere dostratena, naneste rúž a tento malý trik dokončite nanesením lesku na vrchnú peru.

Užšia dolná pera
Ak nie ste s tvarom "kačacej" pery spokojná, naučte sa čarovať s farbami. Postupujte ako v prípade vyššie uvedeného prípadu, ale namiesto hornej zväčšujte dolnú peru. Pohrajte sa s dvomi odtieňmi rúžov. Tmavší naneste hore a bledší dole.



Farebné odtiene


Ako ste už z vyššie uvedených riadkov vytušili, pravidlá sú jasné. Bledá farba robí pery plnšími, tmavá naopak menšími. Perleťové a lesklé odtiene plnosť zvýrazňujú, matné sú neutrálne. Nič nepokazíte, ak zvolíte prirodzené farby. Okrem toho, že sú momentálne v móde, pristanú každej žene a decentne podčiarkujú plný tvar pier.

Keď chceme vyniknúť


Niekedy máme príležitosť zvoliť odvážnejší odtieň ako ten bežný, ktorý nosíme každý deň. Pri jeho výbere buďte obzvlášť opatrná. Nie je červená ako červená. Ak máte svetlejšiu pleť, lepšie zapôsobíte s krvavočervenou farbou. Na tmavšej pokožke vyniknú pery nalíčené v oranžovom nádychu. Líčenie výrazným rúžom si vyžaduje dôkladnejší prístup, keďže akékoľvek chybičky budú ľahko viditeľné. Prepudrované pery obtiahnite ostro zastrúhanou ceruzkou vo farbe rúžu alebo neutrálnej farby.

Nanášaním rúžu malým štetcom rovnomernejšie pokryjete pery. Prvú vrstvu farby odtlačte do papierovej servítky. Rovnakým spôsobom naneste druhú vrstvu rúžu a ešte raz jemne prepudrujte. Každé pery môžu pôsobiť zvodne. Zamyslite sa nad vaším štýlom líčenia a posúďte, či dokážete vykúzliť z vašich pier želaný tvar. Ak áno, zdokonaľte tento osvedčený spôsob, ak nie, experimentujte podľa našich rád. Možno budete z konečného výsledku sama milo prekvapená.

Pre väčšinu z vás patrí líčenie ku každodennej rutine, ktorú absolvujete každé ráno. Tak ako umývanie zubov alebo prípravu raňajok. V rannom zhone rýchlo vykonáte zopár osvedčených ťahov šminkami a vaša celodenná "maska" je hotová. Nad vašim zdokonaľovacím rituálom ste sa nezamysleli ani nepamätáte a nad zmenami neuvažujete, lebo ráno nie je nikdy na nič čas.

Zbytočné zdržanie

Nové trendy v líčení nie sú pre vás neznámou. Máte prehľad, čo ktorú sezónu letí a ovládate, že odtiene líčenia je potrebné zladiť s farebnosťou a typom oblečenia. V globále máte celkom slušné teoretické znalosti, lenže v praxi ich nestíhate uplatňovať. Hoci ste si to už sto krát predsavzala a sľúbila, že si na seba nájdete viac času. Realita je úplne iná.

Jednoduché a pekné

Na to, aby ste dosiahla dokonalejší výsledný efekt nemusíte ráno stráviť hodinu pred zrkadlom, ani sa zapísať na kurz pre vizážistky. Vyzerať každý deň prirodzene a čerstvo nie je žiadna veda. Stačí poznať zopár trikov, ktoré vám celú vašu líčiacu procedúru zjednodušia a ešte vás aj skrášlia. V dnešnej časti sa zameriame na podklad a rozjasnenie pleti.

Perfektné prekrytie

Je základným predpokladom celkového výsledného efektu. Ak podceníte podkladový mejkap, prekrytie prípadných nezrovnalostí pleti a púder, nikdy nemôžete dosiahnuť pozitívny výsledok. Zbytočne budú vaše oči a pery dokonale nalíčené, ak vaše čelo bude zdobiť dozrievajúca vyrážka, či pigmentové škvrny. Všetky malé chybičky vašej pleti šikovne zamaskujte.

Podkladový mejkap

Jeho výberu venujte obzvlášť veľkú pozornosť. Zvážte typ vašej pleti, prostredie, v ktorom sa celý deň pohybujete a efekt, ktorý ním chcete dosiahnuť. Hľadáte len obyčajný základ pred nasledujúcou vrstvou púdru, alebo vám ide o prekrytie početných nezrovnalostí na vašej tvári? Ak máte vyrážky, fľaky alebo jazvičky, podklad s leskom pre vás vhodný nie je, pretože nezrovnalosti ešte zvýrazní. Potrebný krycí efekt dosiahnete matnejším mejkapom. Mastnejšia pleť horšie znáša produkty s obsahom oleja.

Odtieň

Odhadnúť ten správny odtieň je ďalšou z prvoradých vecí. Podľa správnosti by mal byť ladiť s tónom vašej pokožky. Nie tmavší, nie svetlejší. Ten pravý by sa vám mal na pleti rozplynúť. Pozor na umelé osvetlenie v predajniach, ktoré farby skresľuje. Naneste si preto dva, tri príbuzné odtiene v malých vrstvách na líca a rozhodnite sa na dennom svetle. Uprednostnite odtiene s nádychom žltej.

Nanášanie

Podkladový mejkap môže byť tekutej konzistencie vo fľaštičke, krémovej v tyčinke, či v nádobke. Nanáša sa prstami, prípadne kozmetickou hubkou, suchou alebo mierne navlhčenou. Suchou hubkou nanesiete hustejšiu vrstvu, navlhčenou ju zriedite a mejkap bude pôsobiť prirodzenejšie. Podklad nanášajte rovnomerne, pri korienkoch vlasov, sluchách a na krku dostratena, aby ste sa vyhli viditeľnej rozdielnosti.

Krycia tyčinka

V povinnej výbave vašej kozmetickej taštičky by určite nemala chýbať ani krycia tyčinka. Budete sa čudovať aké zázraky dokáže urobiť. Venujte jej výberu patričnú pozornosť.

Odtieň

Aj keď by odtieň krycej tyčinky by mal byť svetlejší ako odtieň podkladového mejkapu, nevoľte príliš svetlú až bielu farbu, budete pôsobiť veľmi neprirodzene. Vyhnite sa aj ružovkastým odtieňom, ktoré kruhom pod očami a vyrážkam na kráse veru nepridajú. Ideálne sú výrobky s mierne zlatistým základom.


Nanášanie

Po nanesení podkladového mejkapu kryciu tyčinku jemne vklepte pod oči a na problémové partie. Opäť platí, že kraje rozotriete dostratena, aby nepôsobili príliš nápadne.

Púder

Procedúru dokonalého podkladu zavŕšime tenkou vrstvou práškového púdru, ktorý pleti dodá rovnomerný a matný vzhľad.

Odtieň

Pri výbere správneho odtieňa púdru platia rovnaké pravidlá ako pri podkladovom mejkape. Ich farebnosť musí byť identická. Na večernú príležitosť môžete tiež zvoliť trblietavý púder s jemným zlatistým nádychom, dosiahnete ten pravý rozžiarený efekt.

Nanášanie

Púder nanášajte hrubým štetcom alebo špeciálnou hubkou, ak chcete dosiahnuť hrubšiu vrstvu. Základ je, aby aplikácia bola vykonaná rovnomerne, opäť dostratena a samozrejme s mierou.

Líčka
Súčasťou upravene pôsobiacej tváričky sú aj jemné líčka, ktoré korešpondujú s farebnosťou celkového líčenia. V chladnejších mesiacoch voľte radšej práškové.

Odtieň

Uprednostnite jemné farby, ktoré pôsobia prirodzene a rýchlo splynú s farbou pleti. Nie je nič neestetickejšie ako nahrubo nanesená vrstva tmavého odtieňu. Pôsobí vulgárne a lacno, aj keď sa práve pýšite opálenou pokožkou. Správne nalíčené líčka by mali vytvárať efekt zdravej pleti, rovnako ako po prechádzke na čerstvom vzduchu.

Nanášanie

Usmejte sa na seba v zrkadle a stredne hrubým štetcom naneste farbu na najvyššie miesto vašich líc až ku korienkom vlasov. Ak máte obavy, že okraje farby sú príliš nápadné, prekryte ich ľahkým ťahom púdru.Možno celková procedúra nanášania jednotlivých podkladových častí sa vám zdá zložitá a zdĺhavá, no nenechajte sa odradiť. Absolvujete ju niekoľkými šikovnými ťahmi. A pamätajte, že mejkap a líčka by mali prirodzenú farbu vašej pleti len podčiarkovať.

Rozjasnenie pleti

Ak chcete dodať vašej pleti niečo extra, siahnite po rozjasňujúcich prípravkoch. Lesk a perleť túto sezónu letia. Do tejto skupiny patria všetky tyčinky, púdre alebo krémové tekutiny, ktoré majú strieborný, zlatistý trblietavý i perleťový odtieň. Slúžia na zvýraznenie určitých partií vašej tváre a podčiarknutie celkového vyžarovania pleti.Najkrajšie pôsobia na chrbte nosa, vonkajšom okraji pod obočím a na lícnych kostiach. Nanášajú sa končekmi prstov, v prípade sypkejších prípravkov použite výhradne len tenké štetce. Ženám so svetlejšou pleťou sa odporúča striebristý lesk, tie tmavšie by mali zvoliť zlatistejší odtieň. S rozjasňujúcimi farbičkami zaobchádzajte vždy šetrne!



Make-up | stály odkaz

Komentáre

  1. Permanentní makeup
    Ahoj chtěla jsem se zeptat na úpravy permanentního makeupu obočí. Když už bych si nechala tetovat obočí tak jestli se dá potom třeba nějak ještě upravit, ale koukala jsem že se třeba takový makeup dá odstranit tímto způsobem https://odstraneni-tetovani-laserem.cz/laserove-odstraneni-permanentniho-make-upu-v-oblasti-oboci/ nemáte s tím některá zkušenosti díky.
    publikované: 01.11.2021 08:02:25 | autor: Inka29 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014