cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Doprajte svojej pleti krásu z jablka

             Doprajte svojej pleti krásu z jablka


Máloktoré ovocie je tak využívané ako jablko, ktoré má aj liečivé a dietetické účinky. Môžeme si jednak naordinovať jablkovú diétu pre zlepšenie postavy a zároveň aj vylepšiť pleť jablkovou kozmetikou. Pripravili sme pre vás návod, ako si pripraviť dve z osvedčených jablkových masiek a skrášlit si tak jednoducho svoju pleť.

Jablko má málo kalórií a pritom vysoký obsah fruktózy, ktorá je pre náš organizmus lepšia – stráviteľnejšia než sacharóza a pritom uspokojí chuť na sladké. Okrem ovocných cukrov má jablko aj vysoký obsah dôležitej vlákniny. Tiež brzdí množenie škodlivých mikroorganizmov v zažívacom trakte, pomáha tráveniu, pôsobí močopudne a podporuje zdravie cievneho systému. Okrem toho nás zásobuje vitamínmi, hlavne C a minerálmi, dôležitý je obsah draslíka. Obsahuje aj tanín.

 

Toxických látok, ktoré sa hromadia v organizme, nám pomôže sa zbaviť aj jednodenný jablkový pôst, ktorý je dobrý na prečistenie celého tela a mali by sme si ho raz za čas dopriať. Jablko sa hodí aj ako ľahká desiata, dezert alebo večer, ako takzvaná druhá večera na zahnanie hladu.

Výborným nápojom je tiež jablková šťava, z jablka nevyhadzujeme ani šupky či jadrovníky Dajú sa usušiť a pripraviť z nich zdravý čaj. Jablkový čaj pripravíme aj z čerstvých šupiek – šupky z jedného jablka zalejeme vriacou vodou, necháme lúhovať 10 minút a potom scedíme.

Čo sa týka kozmetiky, tá neobsahuje len vôňu jabĺk, ale aj účinné látky pre regeneráciu pokožky či vlasov, napríklad pektín. S akné si poradí už spomínaný jablkový ocot, jablková šťava zase oživuje a zjemňuje unavenú pleť. Jablkový ocot môžeme pridať aj do kúpeľa.

Vyskúšajte naše tipy na jednoduché, ale účinné pleťové masky

Pleťová maska na mastnú pleť

Rozmixujeme jablko s ovsenými vločkami a nanesieme na tvár. Necháme pôsobiť 20 minút a opláchneme vlažnou vodou. Aplikuje sa dvakrát týždenne.

Pleťová maska s medom s protizápalovými účinkami

Nastrúhame 2 olúpané jablká a vmiešame k nim 1 polievkovú lyžicu medu. Kašu nanesieme na tvár a necháme 20 minút pôsobiť, potom zmyjeme vlažnou vodou.

Pleťová maska s mliekom


Olúpané jablko, alebo dve menšie, rozmixujeme, vytlačíme z hmoty cez sitko jemne trochu šťavy a hmotu nariedime vriacim mliekom. Ešte teplé nanesieme na tvár a krk. Po dvadsiatich minútach zmyjeme a na pleť miesto pleťovej vody potrieme zostávajúcou šťavou a necháme ešte pôsobiť.


undefined


Rady pre krásu | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014