cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Staňte sa v líčení profíčkou

                                                                     Staňte sa v líčení profíčkou

undefined
Čaká vás dôležitý obchodný termín, alebo sa neviete dočkať vianočného večierka? Viete, čo si oblečiete, máte už aj akú - takú predstavu o vzhľade účesu a čo sa týka mejkapu, spoliehate sa na zopár osvedčených ťahov. Tak, ako dnes ráno, včera, či pred rokom. Čo tak skúsiť ohúriť niečím výnimočným? Tu je pár rád od profesionálov.













Málo je naozaj viac
Nejde ani tak o množstvo použitých líčidiel, ako o formu, akou ich nanesiete. K dokonalému mejkapu teda zďaleka nepotrebujete kufrík plný líčidiel, oveľa dôležitejšie je ovládať ako vytvorenie vizáže previesť. Základom je oddýchnutá pleť, ktorej posledný termín u kozmetičky ešte nezapadol prachom. Iba na pestovanej tvári totiž môže slušivý mejkap vyniknúť v plnej svojej kráse.

Pokiaľ však vaša pleť predsa len registruje niekoľko prehreškov z posledného obdobia, nezúfajte, našťastie existujú rôzne podkladové krémy i korektory. Tie by vo vašom kozmetickom vybavení pre každý prípad rozhodne chýbať nemali.

Naneste si druhú tvár
Obzvlášť v zimnom období je každej žene odporúčané chrániť pleť pred nepriazňami vonkajšieho prostredia nánosom tekutého mejkapu. Ak vás ešte k tomu čaká niečo výnimočné, tento krok v žiadnom prípade nevynechajte. Vaša pleť tak nadobudne jednoliatu podobu, ktorú už len zafixujete práškovým púdrom v rovnakom odtieni.

V prípade, že potrebujete prekryť nejaké nedokonalosti, siahnite po korektore. Aj malé nepravidelnosti tváre sa dajú šikovnými ťahmi zmierniť. Stačí poznať dve základné veci, tmavá farba potláča, bledá naopak zvýrazňuje. Preto aj na oblejšie líčka voľte tmavší odtieň, prepadnuté vyplňte bledšou, prípadne aj perleťovou farbou. 

Tajomstvo pohľadu
Ako prvý kontaktný prostriedok v medziľudskej komunikácii sú oči, preto na výraze vášho pohľadu skutočne záleží. Či už sa rozhodnete ich zvýrazniť jemným dotykom prirodzených farieb, alebo ich naopak zdramatizujete niečím extravagantným, ich jas musí vyniknúť. Po tom, čo podkladová vrstva i dotyk púdru zasiahla aj očné viečka, môžete pristúpiť k nanášaniu tieňov.

Obzvlášť módne sú túto sezónu kontrasty, preto nemajte strach pred odvážnejšou kombináciou farieb. Dojmu lacnoty sa však vyhýbajte tou správnou mierou. Zabudnite na penové aplikátory a pre zmenu nanášajte tým, čim vás vybavila matka príroda, prstom. Robia to aj profesionáli. Ak sa vám to touto formou predsa len príliš nedarí, nahraďte ich štetcom s tenšou hrúbkou štetín.

Čarovanie s farbami
Najprv naneste základné farby a až potom pristúpte k zjemňovaniu kontrastov. Výborné sú nato tzv. medzifarby, či neutrálne odtiene, ktoré nápadné prechody z tmavšej do bledej efektívne zjemnia nenútenou formou. V dennom líčení postačí očné viečko zvýrazniť vybodkovaním okraja mihalníc kajalovou ceruzkou, pri slávnostnejších chvíľach siahnite aj po nápadnejšej tekutej linke.

Tak alebo onak, svoj pohľad každopádne rozžiarite bielou farbou vo vnútornom okraji spodného viečka, pod vonkajším okrajom obočia, ale i vo vnútornom kútiku oka. Na záver zopár ťahov maskarou a vašim očiam k dokonalosti nič viac nechýba. Ak chcete zapôsobiť slávnostnejšie, nebojte sa perlete.    

Strážca očí
Darmo sa budete snažiť zvýrazniť oči, ak váš pohľad zanikne pod porastom divokého obočia. Na hrubom obočí nie je nič zlé a dokonca v súčasnosti zažívame jeho comeback, musí byť však každopádne upravené. Spojené obočie nad koreňom nosa vám dnes už neprepáči nikto, preto sa chopte pinzety a výdatne trhajte.

Zbavte sa tiež spodných chĺpkov siahajúcich príliš nízko na očné viečko a všetkého neestetického, čo z obočia odstáva. Jeho upravenú podobu môžete veľmi jemne podčiarknuť starostlivým nánosom hnedého tieňa, prípadne kajalovou ceruzkou. Neposlušné chĺpky zafixujte bezfarebnou špirálou. Pozor však na dojem Kleopatry, ten je rozhodne out.

Dokonalé pery
Aby líčidlá na vašich perách mali dlhotrvácnejší účinok, potrite ich vrstvou púdru a až potom pristúpte k ich zvýrazneniu. Oficiálne povolený je v prípade kontúrky jeden odtieň tmavší, akou bude farba rúžu. Čokoľvek tmavšie bude pôsobiť skôr komicky. Dbajte na lemovanie okraju vašich pier pevným ťahom, všetko kostrbaté urobí viac škody ako osohu.

Následne naneste vrstvu rúžu, alebo lesku, prípadne oboch. Efekt plnosti dosiahnete jemným bledým leskom v strede hornej i dolnej pery. A nezabúdajte, že nevyhnutná je, viac ako čohokoľvek iného, pravidelná kontrola stavu vášho rúžu v zrkadle. Iba tak si môžete dojem upravenosti udržať počas celého večera, či dňa.       

Make-up | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014