cool-girl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Perfektné nechty potrebujú starostlivosť

           Perfektné nechty potrebujú starostlivosť


Ak obdivujete všetky tie ženy okolo vás, ktoré majú pekne vyformované a pestované nechty, mali by ste vedieť, že za všetkou tou krásou stojí tvrdá práca a hodiny strávené správnou starostlivosťou. Keď patríte k tým pohodlnejším, zájdite do nechtového štúdia. Ak však chcete vedieť, ako dosiahnuť krásu nechtov doma, čítajte ďalej. Ako začať
Pred procedúrou si namočte končeky prstov do vlažnej vody, ktorú v miske zmiešate napríklad s olivovým olejom, prípadne môžete pridať aj niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Po približne 15-ich minútach vyberte prsty z vody a usušte ich.

Čo s neželanou kožtičkou?
Aj keď už máte pokožku okolo nechtov zmäkčenú po kúpeli, základnou pomôckou, bez ktorej sa nezaobídete, a ktorá vám zjednoduší prácu je tyčinka na zatláčanie kožtičky. Dostanete ju už v každej lepšej drogérii, prípadne v parfumérii. Tvarom je podobná klasickej fixke, avšak jej hrot nekreslí, ale je nasiaknutý olejčekom, ktorý pokožku okolo nechtov zmäkčí.

Tvarovanie
Keď ste už pokožku okolo nechtov odstránili, prejdite k samotnému tvarovaniu koncov nechtov. Aký tvar zvolíte je čisto na vás, jediná rada v tomto prípade znie: namiesto nožničiek použite pilník, najlepšie sklený, ktorý patrí k najkvalitnejším. Kovové pilníčky môžu necht rozstrapkať. Prijateľnou alternatívou sú papierové pilníky. Pri nich však dbajte na to, aby ste použili viacero typov, od najdrsnejšieho na začiatku, po najjemnejší na koniec.

Leštenie nechtov
Dôležitým krokom pri starostlivosti o nechty je ich konečné leštenie. Pred nanesením laku všetky nechty vyleštite špeciálnou leštičkou, ktorá býva obvykle súčasťou multifunkčných pilníkov. Lak potom na nechtoch lepšie drží.

Pri nanášaní laku dbajte na niekoľko pravidiel:

Nelakujte nechty bezprostredne po kúpeli, či sprche.
Lak nanášajte vždy od stredu na strany.
Ak použijete podkladový lak, samotný lak potom vydrží dlhšie.
Nenanášajte viac ako dve vrstvy (vynímajúc podkladový lak).
Nelakujte si nechty večer pred spaním, lak nestihne dobre zaschnúť, a preto musíte nechty na druhý deň prelakovať tak či tak.

Nechty | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014